وجود خون در ادرار انسان باعث میشود رنگ ادرار به قرمز، صورتی و یا گاهی به رنگ قهوهای متمایل شود. این علامت گرچه دربیشتر اوقات با عارضههای جدی همراه نیست، اما در بعضی موارد میتواند بسیار خطرناک باشد. در نتیجه لازم است تا به سادگی از کنار این عارضه نگذشته و با انجام آزمایشات و معاینهی پزشکی از علت اصلی مشکل مطلع شوید.
در واقع در عارضهی وجود خون درون ادرار انسان که اصطلاحا به آن «هماچوری» نیز گفته میشود، کلیههای انسان یا قسمتی دیگر از بدن انسان که با سیستم دفع ادرار در تماس است، دچار نقص در عملکرد میشود. این نقص باعث میشود خون به درون مایع ادرار نشت نماید. اما اینکه دقیقا چه عاملی موجب این اختلال میشود را در ادامهی مقاله بیشتر خواهید دانست.
خوب است بدانید وجود خون در ادرار میتواند به دو صورت تشخیص داده شود؛ در اولین حالت که «هماچوری میکروسکوپی» نامیده میشود، تنها با بررسیهای میکروسکوپیک، وجود خون در ادرار قابل تشخیص است. این حالت در بیمارانی یافت میشود که آزمایش کاملی از ادرار آنها انجام شده است. پس در این حالت با چشم وجود خون در ادرار سخت قابل تشخیص است.
در دومین حالت که به آن «هماچوری ماکروسکوپی» نیز گفته میشود، با چشم، وجود خون در ادرار شخص قابل تشخیص است. نکتهی مهم این است که در برخی مواقع این نشانه به تنهایی بدون عوارض دیگر در بیمار وجود دارد ولی بعضی اوقات نیز با درد یا سوزش دستگاه دفع ادرار، بوی شدید و زننده، و حتی التهاب در ناحیه نیز همراه است. بنابراین بسیار مهم است به عمدهترین نشانه که تغییر رنگ ادرار است، توجه شود.
دلایل مختلفی برای پدید آمدن چنین اختلالی مطرح میشوند که برخی از مهمترین آنها را در زیر نام میبریم.
نظرات
هنوز نظری ثبت نشده است. اولین باشید!
QR code
جهت دسترسی به لینک صفحه، با موبایل اسکن کنید!
ویژه کاربران عضو
کاربر گرامی
این سرویس فقط برای کاربران عضو در دسترس است.
شما به آسانی میتوانید از طریق لینک زیر ثبتنام نموده و یا وارد شوید.
آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟