0713-6263962 شیراز، قصر دشت، بین کوچه ۵۳ و ۵۵
En Ar
پتروبرق جنوب ایرانیان مانا
خون در ادرار خون در ادرار

وجود خون در ادرار را جدی بگیرید!

۰۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۷/۲۴
بیماری‌ها
شماره خبر: -۳۲۹۱۳۲۹

در واقع در وجود خون در ادرار، کلیه‌های انسان یا قسمتی دیگر از بدن انسان که با سیستم دفع ادرار در تماس است، دچار نقص در عملکرد شده است.

اگر متوجه تغییر رنگ ادرار خود و متمایل شدن آن به رنگ قرمز شدید، یقینا باعث ترس شما خواهد شد. در نتیجه ضروری است تا با علل عمده‌ای که سبب وجود خون در ادرار یا همان هماچوری می‌شوند، آشنا شوید. وجود خون در ادرار عوامل متعددی دارد که در این مقاله شما را با مهم‌ترین دلایل آن آشنا می‌کنیم. همچنین لازم است بدانید که وجود این عارضه را به طور قطعی با انجام آزمایش می‌توان تشخیص داد، بنابراین مراجعه‌ی شما به یک آزمایشگاه‌ پاتولوژی در سطح کشور از جمله آزمایشگاه دکتر فرهمند مشهد با تجهیزات پیشرفته می‌تواند رهگشا باشد.

وجود خون در ادرار انسان باعث می‌شود رنگ ادرار به قرمز، صورتی و یا گاهی به رنگ قهوه‌ای متمایل شود. این علامت گرچه دربیشتر اوقات با عارضه‌های جدی همراه نیست، اما در بعضی موارد می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در نتیجه لازم است تا به سادگی از کنار این عارضه نگذشته و با انجام آزمایشات و معاینه‌ی پزشکی از علت اصلی مشکل مطلع شوید.

در واقع در عارضه‌ی وجود خون درون ادرار انسان که اصطلاحا به آن «هماچوری» نیز گفته می‌شود، کلیه‌های انسان یا قسمتی دیگر از بدن انسان که با سیستم دفع ادرار در تماس است، دچار نقص در عملکرد می‌شود. این نقص باعث می‌شود خون به درون مایع ادرار نشت نماید. اما اینکه دقیقا چه عاملی موجب این اختلال می‌شود را در ادامه‌ی مقاله بیشتر خواهید دانست.

خوب است بدانید وجود خون در ادرار می‌تواند به دو صورت تشخیص داده شود؛ در اولین حالت که «هماچوری میکروسکوپی» نامیده می‌شود، تنها با بررسی‌های میکروسکوپیک، وجود خون در ادرار قابل تشخیص است. این حالت در بیمارانی یافت می‌شود که آزمایش کاملی از ادرار آن‌ها انجام شده است. پس در این حالت با چشم وجود خون در ادرار سخت قابل تشخیص است.

در دومین حالت که به آن «هماچوری ماکروسکوپی» نیز گفته می‌شود، با چشم، وجود خون در ادرار شخص قابل تشخیص است. نکته‌ی مهم این است که در برخی مواقع این نشانه به تنهایی بدون عوارض دیگر در بیمار وجود دارد ولی بعضی اوقات نیز با درد یا سوزش دستگاه دفع ادرار، بوی شدید و زننده، و حتی التهاب در ناحیه نیز همراه است. بنابراین بسیار مهم است به عمده‌ترین نشانه که تغییر رنگ ادرار است، توجه شود.

دلایل مختلفی برای پدید آمدن چنین اختلالی مطرح می‌شوند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها را در زیر نام می‌بریم.

عفونت مجاری ادراری

رشد میکروب‌ها و همچنینعفونت در دستگاه دفع ادرارانسان باعث مشکلات متعددی می‌شود که یکی از نشانه‌های آن ورود خون به ادرار انسان است.

عفونت در کلیه

اگر به هردلیل، کلیه‌های انسان به باکتری آلوده شود، مشکلات زیادی سلامت انسان را تهدید خواهد کرد. یکی از علائمی که با رویت آن می‌توان به مشکلات کلیوی مشکوک شد، وجود خون در ادرار انسان است.

سنگ کلیه

وجود سنگ‌ در کلیه که بر اثر تجمع مواد معدنی تولید شده‌اند، در هنگام دفع در سیستم ادرار می‌تواند به بافت‌های آسیب زده و در نتیجه می‌تواند سبب خونی شدن ادرار شود.

زخم‌ها

با آسیب دیدن بخش‌های مختلف دستگاه دفع ادرار مانند مجاری ادرار یا مثانه، می‌تواند از علل نشت خون به ادرار انسان باشد.

خونریزی عمومی در بدن

اگر در بدن عضوی خونریزی کرده باشد، می‌تواند تمام اعضای بدن انسان را تحت تاثیر قرار دهد و طبیعتا مجاری ادراری نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود.

سرطان و تومورها

یکی دیگر از عوامل خونی شدن ادرار را می‌توان رشد تومور در کلیه یا مثانه دانست که سبب آسیب به این اعضا خواهد شد.در نتیجه می‌توان یکی از علل هماچوری سرطان کلیه، مثانه یا پروستات دانست.

آسیب پروستات

با بزرگتر شدن پ یا عفونت پروستات، نشانه‌های مشابه با عفونت ادراری می تواند ظاهر شود. ازجمله‌ی آن‌ها می‌توان وجود خون درون ادرار، نیاز مداوم به دفع ادرار و همچنین سختی در دفع آن را نام برد.

ضربه و آسیب کلیه‌ها

ضربه خوردن به کلیه‌های انسان بطوریکه سبب بروز اختلال در عملکردشان شود، می‌تواند یکی از دلایل خونی بودن ادرار باشد.

مصرف برخی داروها

مصرف برخی از داروهای ضد سرطان یا داروهای ضد انعقاد می‌تواند سبب خونریزی مثانه و در نتیجه ورود خون به ادرار شود.

آزمایش تشخیص ادرار در خون

برای تشخیص دقیق‌تر ادرار در خون و دلایل آن لازم است تا آزمایشات مربوط را در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی انجام شود. این آزمایش‌ها بر روی نمونه‌ی ادرار انسان انجام و از نظر وجود پروتئین، گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید بررسی می‌شوند.

پس از انجام آزمایش، پزشک نتایج آزمایش را با توجه به سابقه‌ی خانوادگی شما در ابتلا به بیماری‌ها، سابقه‌ی مصرف دارو و دیگر عوامل تاثیرگذار تفسیر کرده و داروهای لازم را برای درمان تجویز می‌کند. البته در مواردی حتی لازم است آزمایش‌های بیشتری برای بررسی دقیق‌تر تجویز شود مانند: سی تی اسکن از کلیه، میزنای و مثانه، سیستوسکوپی، آزمایش خون و دیگر آزمایش‌های مرتبط با این عارضه.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است. اولین باشید!

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟