0713-6263962 شیراز، قصر دشت، بین کوچه ۵۳ و ۵۵
En Ar
پتروبرق جنوب ایرانیان مانا
خون مخفی در مدفوع خون مخفی در مدفوع

آزمایش خون پنهان در مدفوع چیست؟

۱۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۸/۳
آزمایش‌ها
شماره خبر: -۳۳۰۱۳۳۰

وجود خون پنهان در مدفوع انسان از آن جهت که دیده نمی‌شود، می‌تواند برای بسیاری از اشخاص ترسناک باشد. این رویداد که نشان از ایجاد اختلال و خونریزی در دستگاه گوارش شماست، همیشه هم نشانه ابتلا به بیماری‌های بسیار خطرناک نیست.

احتمالا به دنبال پاسخ به این سوال هستید که چه بیماری‌هایی باعث وجود خون مخفی در مدفوع انسان شود! و اگر نمی‌توان آن را به وضوح دید، پس از چگونه می‌توان آن را تشخیص داد؟ در این مقاله ما درباره‌ی خون مخفی در مدفوع و آزمایشات مرتبط با آن نکاتی خواهیم نوشت، پس این مطلب را از دست ندهید.

خون‌مخفی در مدفوع به چه معناست؟

همان‌‌طور که از تیتر پیداست، در بعضی اختلالات، خون یا بقایای خون در مدفوع انسان نهفته است و تنها با آزمایش‌های بخصوصی قابل تشخیص است. وجود خون نهفته در مدفوع، می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های گوناگون از جمله پولیپ، زخم در ناحیه‌ی رکتوم، زخم در دستگاه گوارشی، دیسپلازی‌های عروقی، دایورتیکولیت و هم‌چنین در مواردی حتی سرطان روده‌ی بزرگ باشد.

چگونگی تشخیص عامل اصلی از عهده‌ی اشخاص غیر متخصص خارج است، بنابراین برای تشخیص علت خون مخفی در مدفوع انسان، باید نتیجه‌ی آزمایش مربوط را به پزشک معالج ارجاع داده و برای نتیجه نهایی مورد معاینات وی قرار بگیرید. این عارضه در برخی اشخاص که برای معاینات پزشکی جهت مشکلات از قبیل کم‌خونی مزمن و یا فقرآهن به پزشک مراجعه کرده‌اند، وجود دارد. پس از تجویز پزشک و انجام آزمایشات مربوطه، این افراد می‌تواند نشانه‌ای مهم از علت بیماری خود را آشکار نمایند. در صورت خروج خون از بدن در مدفوع و عدم درمان، فرد خون زیادی از دست داده و مشکلات جدی برای وی ایجاد می‌شود.

از آنجا که سرطان دستگاه گوارش از شایع‌ترین نوع سرطان‌ در مردان است و بعد از سرطان پستان زنان، شایع‌ترین سرطان در کشور ایران نیز محسوب می‌شود. با توجه به روند روبه‌رشد آن اکیدا توصیه می‌شود که آزمایشات و معاینات مربوط به آن را در بازه‌های معین انجام داده و آن را جدی بگیرید.

آزمایش تشخیص خون پنهان در مدفوع

از آنجا که ممکن است هرگز متوجه وجود خون در مدفوع نشوید و بیماری شما به تدریج پیشرفت کند. پس پیشنهاد می‌شود بطور معمول اشخاص بالای 50 سال هر شش ماه یکبار این آزمایش را انجام دهند که هزینه‌ی زیادی را نیز نمی‌طلبد.

بطور تخمینی هر سال نزدیک به یک میلیون بیمار مبتلا به سرطان روده‌ی بزرگ در جهان شناسایی می‌شود که با توجه به آهسته بودن پیشرفت این نوع سرطان، اگر به موقع تشخیص داده شود در 90% مواقع می‌توان آنان را درمان کرد. خوب است بدانید این آزمایشات معمولا به دو روش انجام می‌شوند:

  • • روش گایاک که در حال حاضر متداول‌ترین روش مورد استفاده در آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی است.
  • • روش ایمنوشیمیایی
    • در روش گایاک اساس کار بر استفاده از یک کاغذ گیاهی است که در صورت تماس با خون، رنگ کاغذ بطور مشخص تغییر می‌کند. اما روش دوم یعنی ایمنوشیمیایی بر مبنای اتصال آنتی‌بادی به هموگلوبین موجود در خون کوجود در مدفوع است که البته مزیت‌هایی بر روش قبلی دارد اما به دلیل سادگی گایاک به اندازه‌ی روش اول مرسوم نیست.

      لازم به توضیح است که شما می‌توانید تست اول یا گایاک را بدون نسخه پزشک از داروخانه‌ تهیه نموده و آن را انجام دهید. به این صورت که پس از اجابت مزاج، تست را در توالت قرار داده و در صورت مشاهده‌ی تغییر رنگ، نتیجه را یادداشت کرده و به پزشک معالج حود ارائه می‌نمایید.

      خاطرنشان می‌شود این آزمایش در آزمایشگاه دکتر فرهمند شیراز، آزمایشگاه پاتالوژی برتر شیراز با پرسنل زبده و کار آزموده نیز قابل انجام است.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است. اولین باشید!

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟